Alemar Capoeira Bucureşti

Şcoala “Alemar Capoeira” a fost înfiinţată în anul 2006, în oraşul brazilian Goiânia, de către Mestre Catitu. Astăzi este prezentă în 10 orase din 5 tari (România, Italia, Germania, Republica Moldova, Republica Dominicană).

Instructorii noștri:

Prof. Minhoca

Cursuri Capoeira (începători si avansați), muzică, dans, acrobație

12485920_930596070355454_2237080309384133693_o

Prof. Minhoca s-a nascut în orasul  Goiás, din  Brazilia, și a început să practice Capoeira de la vârsta de 7 ani.

La 16 ani deja preda, împărtășind secretele artei cu aproximativ 100 de elevi din orașul lui natal, în acelasi timp continuând să învețe sub îndrumarea lui Mestre Chuluca (Angola) si Contra-Mestre Alicante (Regional).

În 2008, Prof. Minhoca a venit în Europa, continuând să răspândească pasiunea pentru Capoeira elevilor din Romania, Republica Moldova, Rusia și Bulgaria.

Astăzi conduce propria lui școala de Capoeira în Bucuresti, Academia Alemar București. 

Acesta este coordonatorul principal al grupului, care susține clasele de bază în cadrul academiei, mai exact clasele de Capoeira pentru începători, pentru cei mai avansați, de acrobație, muzică și percuție, precum și dansuri afro-braziliene.

Adina Dumitrescu

Cursuri Capoeira pentru copii

IMG_2078

Pasionată de dans și sport, și cu un background în arte marțiale, Adina a descoperit Academia Alemar prin intermediul unuia dintre studenți, iar de atunci nu a mai plecat, împlinindu-se aproape 7 ani de când se antreneaza sub îndrumarea Prof. Minhoca.

În ceea ce privește cursurile pentru copii, acestea au ca prim scop dezvoltarea relflexelor, a coordonării motorii și a spiritului de echipă.

Suplimentar, oferă copiilor posibilitatea unei dezvoltări creative obtinută prin joc, dans și muzică.

Este un curs dinamic, diferit, ce exercită asupra copiilor fascinație datorită mișcărilor spectaculoase și a elementelor de acrobație.

Vârsta minimă la care cei mici pot începe este de 4 ani, iar vârsta maximă este de 13 ani. Copiii de peste 14 ani vor trece la grupa de adolescenti.

Andrei Bianca

Cursuri Capoeira pentru copii, muzică pentru copii

13

De asemenea studentă a Profesorului Minhoca, Bianca se antrenează de aproximativ 8 ani în cadrul academiei, dezvoltând o pasiune pentru tot ceea ce reprezintă Capoeira, de la artă marțială și mișcare a corpului, până la muzică, instrumentele aparte, și limba specifică artei, și anume portugheza. 

În prezent, se ocupă de cursurile pentru copii alături de Adina, vizând o dezvoltare a lor cât mai completă, atât pe plan fizic, cât și emoțional, artistic, prin cursurile de muzică, unde cei mici cântă atât la instrumente specifice Capoeirei, cât și cu vocea, în limba portugheză, învâțând astfel cum să creeze și să ofere energia necesară jocului de Capoeira.

Luis Pirata Nunes

Cursuri Capoeira

capoeira workshop-017

 

Pirata a descoperit pentru prima dată Capoeira la sfârșitul anului 2008, în Trofa, un orășel la nord de Porto, Portugalia. Șase ani mai târziu accepta provocarea unui proiect de voluntariat pe o perioadă de un an, în București, care implica activități de Capoeira. Acesta a întâlnit astfel grupul Alemar, în ale cărui rădăcini se regăsește.

După terminarea proiectului, Pirata a fost invitat de Prof. Minhoca, liderul grupului, să se alăture Alemar. A acceptat astfel oportunitatea să contiunie să promoveze pasiunea lui pentru Capoeira, în București.

Pirata spune “I use that expression “Alemar family” because it is how we feel about each other. I love the connection we all have, and we all are working and walking in the same way, with the same propose, just like a true family.”

Acesta a deschis o nouă filială a Grupului Alemar Capoeira Bucuresti, iar în prezent susține cursuri de Capoeira pentru doritori, în cadrul sălii sale.

Grupul Capoeira Alemar Bucuresti

IMG_0832

Veseli, puși pe șotii, creativi, din București și din toate colțurile lumii (Brazilia, America, Olanda, Portugalia, Anglia și Franta), un univers colorat.

Diversitatea grupului nostru este garanția ca toată lumea este binevenită.

Începător sau avansat, sportiv încercat sau doar o fire curioasă, vino și antrenează-te cu noi!

În Capoeira nu poți face nimic greșit.

Sistemul de gradare a studenților Alemar

13592411_1759159987701850_115643581338892426_n

Advertisement