Alemar Capoeira Bucureşti

Şcoala de Capoeira Alemar a fost înfiinţată în anul 2006 în oraşul brazilian Goiânia de către Mestre Catitu. Astăzi este prezentă în 10 orase din 5 tari (Romania, Italia, Germania, Republica Moldova, Republica Dominicana).

Instructorii nostri:

Prof. Minhoca – Clase Incepatori si Avansati, Muzica si Dans

Minhoca

Prof. Minhoca s-a nascut in orasul  Goiás din  Brazilia si a inceput sa se antreneze in Capoeira inca de mic copil, la 7 ani. La 16 ani deja preda, impartasind secretele artei cu aproximativ 100 de elevi din orasul lui natal, in celasi timp continuand sa invete indrumat de Mestre Chuluca (Angola) si Contra-Mestre Alicante (Regional).

In 2008 Prof. Minhoca a venit in Europa, continuand sa raspandeasca pasiunea pentru Capoeira elevilor din Romania, Republica Moldova, Rusia si Bulgaria. Astazi conduce propria lui scoala de Capoeira in Bucuresti, Academia Alemar Bucuresti

Pe Minhoca il gasiti mai toata ziua la sala si se ocupa de antrenamentul celor aflati la inceput de drum intr-ale Capoeirei (Incepatorii), de antrenamentul celor care se cred experti in Ginga (Avansatii), dar si de Clasele de Muzica si Dans cu radacini Afro-Braziliene.

Andrei Miky- Clasele de Copii

12191753_1012572395429600_259584392379484533_n

Andrei a inceput sa se antreneze sub indrumarea profesorului Minhoca, in urma cu patru ani.

Inca din primul an de Capoeira, Andrei a inceput sa participe la diverse Workshop-uri de Capoeira, tinute de Profesori si Maestri veniti din Europa si din Brazilia, iar cu aproximativ 2 ani in urma a intrat in linia de front a grupului, pentru ca punea pasiune in ceea ce facea si avea rabdare sa explice, mai ales cand venea vorba de copii, motiv pentru care i-au fost incredintate clasele special create pentru cei mici.

“Acest lucru m-a ambitionat si mi-am dorit si inca doresc sa ma perfectionez si sa dau mai departe ce mi-a fost dat si mie. Am stiu ca pentru a preda Capoeira ar trebui sa iau contact cu Capoeira autentica, sa merg sa o caut si sa o practic la ea acasa.  Cu acest lucru in minte, in septembrie anul trecut, am plecat in Brazilia, pentru o luna cu un grup restrans de prieteni capoeristi.
M-am antrenat pe taram Brazilian si am imbratisat sentimentul de libertate si de veselie pe care il traiesc cei de acolo cand intra in Roda de Capoeira. Am lut totul cu mine si l-am adus aici, pentru elevii mei.”

Andrei se ocupa de Clasele de Capoeira pentru Copii, si se asigura ca fiecare antrenament ii captiveaza si ii distreaza pe cei mici, motiv pentru care incalzirea incepe mereu cu o portie sanatoasa de ratele si vanatorii, lepsa si omul negru, luate direct de pe strada copilariei!

Pirata – Clase Incepatori si Avansati

pirata

Pirata a descoperit pentru prima dată capoeira la sfarsitul anului 2008 în Trofa, un orășel la nord de Porto, Portugalia. Șase ani mai târziu accepta provocarea unui proiect de voluntariat pe perioadă de un an în București, care implica activități de capoeira. Căutând un grup cu care să se antreneze și în București a gasit Alemar, grup ale cărui valori le împărtășea și în care se regăsea.

Odată ce perioada proiectului cu care venise în România a expirat, Pirata a fost invitat de Prof. Minhoca, liderul grupului, să se alăture Alemar ca instructor. A acceptat astfel oportunitatea să contiunie să promoveze pasiunea lui pentru capoeira în București.

Pirata spune “I use that expression “Alemar family” because it is how we feel about each other. I love the connection we all have, and we all are working and walking in the same way, with the same propose just like a true family.

 

Summer- Clase Incepatori

14087315_10154464313452884_126183855_o

Summer este o “pasare calatoare”, fata cu rucsacul in spate. De origine olandeza-americana, Summer a venit in Romania in urma cu 7 ani, unde s-a reintalnit cu Capoeira.

“M-am intalnit prima data cu Jocul de Capoeira la varsta de 17 ani, dar fiind mai mereu pe drum, nu faceam parte dintr-un grup anume si pentru moment am renuntat. Cativa ani mai tarziu, cand am ajuns in Romania am inceput sa caut un grup de Capoeira aici, in Bucuresti, si am avut surpriza sa gasesc Grupul Alemar, grup din care fac parte si astazi.”

Una dintre avansatele si veteranele grupului, Summer este o capoierista convinsa, rabdatoare si ambitioasa, dar si posesoare a unei tolbe plina cu experiente de Capoeira, dar si de viata.

Cand nu este pe drum, nu deseneaza sau nu preda engleza, Summer se ocupa de cateva Clase de Incepatori.

Grupul Capoeira Alemar Bucuresti

13401219_10208459726363556_440188657_n

Veseli, pusi pe sotii, creativi, din Bucuresti si din toate colturile lumii (Brazilia, America, Olanda, Portugalia, Anglia si Franta), un univers colorat.

Diversitatea grupului nostru este garantia ca toată lumea este binevenită. Incepator sau avansat, sportiv incercat sau doar o fire curioasa,  vino si antreneaza-te cu noi! În Capoeira nu poti face nimic gresit.

Sistemul de gradare a studentilor Alemar

13592411_1759159987701850_115643581338892426_n

 

Advertisements