Evenimente și Spectacole

2020

-Martie-

Seminar cu Mestre Primo

Plin de profesionalism, pasiune și energie, Mestre Primo ne-a împărtășit de-a lungul a trei zile din cunoștințele și experiența sa, antrenamente solicitante, cu accent atât pe tenhică, cât și pe fluiditate a jocului de Capoeira. Dezvoltând foarte mult și latura muzicală, el ne-a arătat încă odată cât de vastă și diversificată ea poate fi, precum și cât de important este să fim conectați și prezenți în ceea ce facem.

This slideshow requires JavaScript.

2019

-Decembrie-

Seminar Mestre Jose Antonio

Pentru câteva zile, am avut marea oportunitate de a fi alături de Mestre Jose Antonio, fondator al Grupului Barracao, un maestru dedicat Capoeirei de peste 45 de ani. Pe lângă latura tehnică și practică pe care le dezvoltă în stilul de Capoeira, acesta acordă o mare importanța înțelegerii limbii, a cântecelor, precum și transmiterii culturii și istoriei ce stă la baza apariției Capoeirei, pentru a putea înțelege cu adevărat ce este Capoeira, și ce este un Capoeirist.

This slideshow requires JavaScript.

-Octombrie-

Seminar Contra Mestre Gustavo

Calm, siguranță, și energie aparte emanată prin muzicalitate…câteva cuvinte care l-ar putea descrie Contra Mestre Gustavo, care provine din Centro de Capoeira Angola OuroVerde, Brazilia, fiind sub îndrumarea Mestre-ului Cabello și Mestra Tisza. Având o îndelungată experiență în ceea ce reprezintă Capoeira Angola, muzicalitatea și ritmurile în Capoeira, el subliniază importanța conexiunii dintre Capoeiriști și muzică (instrumente și voce) în jocul de Capoeira, și nu numai.

This slideshow requires JavaScript.

 

-Septembrie-

Festival Pelicula & Ambasada Braziliei 

Spectacol de Capoeira în cadrul festivalului organizat de Ambasada Braziliei, în colaborare cu Pelicula. Încă un prilej de a răspâdi și a ne bucura de Capoeira și, implicit, de cultura braziliană aparte.

 

This slideshow requires JavaScript.

-Iunie-

VII Batiazdo & Troca de Corda

Munca continuă, grupul se dezvoltă, atât copii, cât și adulți ce își continuă parcursul în Capoeira, care trec la un alt nivel și aprofundează din ce în ce mai multe cunoștințe. Un spectacol pe măsură pentru admiratori, și un eveniment emoționant și important pentru practicanți. Încă odată, mulțumiri sponsorului nostru, Veranda Mall, care ne sprijină și ne încurajează anual în tot ce ne propunem să construim.

 

 

This slideshow requires JavaScript.


 

2018

-Decembrie-

Formatura

“Formatura” este evenimentul care la final de an ne-a oferit ocazia de a marca trecerea anumitor practicanți de Capoeira de la stadiul de studenți, la stadiul de “formați”, aceasta însemnând începutul formării lor ca viitori profesori. Un moment plin de emoție și însemnătate în parcursul unui capoeirist, întrucât însușirea acestui titlu presupune mult timp, dedicație, evoluție și un anumit cumul de cunoștințe și experiențe. Ca de fiecare dată, ne-am bucurat de participarea practicanților atât din grupul Alemar Capoeira, cât și de a celor din grupul Capoeira Brasil (Iași) și Alto Astral (Cluj- Napoca).

 

 

This slideshow requires JavaScript.

-Septembrie-

VI Batizado & Troca de Corda

Anul acesta am avut bucuria de al avea drept invitat special pe Contra Mestre Arthur Fiu (Brazilia), unul dintre cei mai compleți si recunoscuți capoeiriști din lume, ce ne-a împărtășit din energia și experiența lui. De asemenea, l-am avut alături și pe Professor Foginho (Germania), precum și pe coordonatorii grupului de Capoeira din Iași și Cluj. Momente minunate de joc și practică atât din partea avansaților, cât și din partea nou-veniților ce au acumulat experiență. Eveniment susținut în exclusivitate la Veranda Mall, care sponsorizează și susține practicarea acestei arte. 

 

 

This slideshow requires JavaScript.

-Iunie-

Batizado & Troca de Corda Copii

Intrucat grupul micilor capoeiristi din familia Alemar s-a marit si s-a stabilizat, anul acesta am organizat un eveniment de primire si schimbare de coarda exclusiv pentru ei. S-au bucurat de antrenamente si roda de capoeira in compania Instrutorului Silvio (Grupo Alemar) si Instrutorului Jacare (Grupul Alto Atral). Bucurie, energie si evolutie: asa putem descrie aceasta prima editie. 

 

 

This slideshow requires JavaScript.

-Ianuarie-

Seminar Mestre Pepeto

In acest inceput de an am avut ocazia sa-l cunoastem si sa ne antrenam cu Mestre Pepeto, din Grupul Barracao. Locuieste in Grecia si practica capoeira de 20 de ani. Antrenament si stil ce vizeaza foarte mult balansul, relaxarea in miscari, fluiditatea si continuitatea, precum si echilibrul in orice miscare si situatie. Seminar de care s-au bucurat si copiii, prin clase ce le stimulau gandirea si reactia.

 

 

This slideshow requires JavaScript.


2017

-August-

V Batizado & Troca de Corda

Anul acesta l-am avut drept invitat pe Mestre Primo, din Grupul Cordao de Ouro, brazilian de origine, dar care locuieste si isi are grupul in Italia. Capoeirist cu mare experienta, antrenamentele lui au vizat atat adultii (incepatori si avansati), cat si copiii, prin dans, muzica si ritmuri, tehnica, echilibru, rezistenta si intensitate. Fiecare antrenament, eveniment si an ne aduce si mai aproape unii de ceilalti si ne arata diversitatea si complexitatea acestei arte.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

-Iulie-

Seara Braziliană – Hotel Marriot

Readucem atmosfera Braziliei in cadrul evenimentului gazduit inca o data de Hotel Marriot. Repetitia, rabdarea, perseverenta, si mai ales, lucrul in echipa fac posibil un asemenea show.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

-Martie-

Seminar Professora Aline Longui

Professora Aline Longui este din Sao Paolo, Brazil, practica capoeira de mai bine de 20 de ani, fiind o prezenta feminina foarte puternica si o inspiratie pentru multi oameni, nu numai capoeiristi. Cunostinte atat de capoeira, cat si de traditie si cultura braziliana, dansuri si muzica specifice anumitor zone, precum si istoria din care s-a nascut ceea ce vedem astazi. Un workshop plin de zambete, de miscare si ca de fiecare data, roda incarcata de energie si adrenalina.

 

 

This slideshow requires JavaScript.


2016

-Octombrie-

Seara Braziliană – Tea & Coffee Festival

O alta oportunitate de a raspandi si de a face cunoscuta Capoeira, cu ale sale radacini si cultura aparte. Show care a inclus, ca de fiecare data, dansuri exotice, muzica si traditionala roda de capoeira.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

-August-

IV Batizado & Troca de Corda

Un alt an in care tragem linie si vedem evolutia tuturor, atat a celor mai experimentati, cat si a incepatorilor si nou venitilor ce se alatura familiei. Copiii se alatura procesului, fiind dornici de mai mult. La acest eveniment am avut multi invitati speciali precum Mestre Chuluca (Meninos de Angola), Professor Baiano, Professor Caxixi (Grupo Candeias), Instrutor Jacare (Grupo Alto Astral), Instrutor Vitor (Meninos de Angola), Munitor Silvio (Grupo Alemar) si Graduado Tico-Tico (Grupo Alemar).

 

 

This slideshow requires JavaScript.

-Iulie-

Seara Braziliană – Hotel Marriot

Un show complet, cu tematica braziliana, oferit de Grupul Alemar Bucuresti, unde cei prezenti au avut parte de capoeira, dans (afro-dance, samba, danca do coco, maculele), muzica (melodii specifice culturii, atat vocal, cat si instrumental) si momente de acrobatie. Seara s-a incheiat cu o mare roda in care am adunat multa energie si voie buna.

 

 

This slideshow requires JavaScript.


2015

-August-

III Batizado & Troca de Corda

Urmatorul an aduce cu el a treia editie a evenimentului de primire si schimbare de coarda, prilej cu care ne reintalnim cu capoeiristi din mai multe colturi ale Europei (Italia, Germania, Moldova).  Acumulam si impartasim noi cunostinte, momente de veselie, oboseala si extaz, toate adunate in aceeasi roda.

 

 

This slideshow requires JavaScript.


2014

-Decembrie-

Seminar Instrutor Vitor

Fiind parte din experienta pe care grupul urmareste sa o capete, acest seminar este unul orientat catre stilul numit Angola, al carui joc presupune miscari mai lente si aproape de sol, balans si expresivitate a corpului, flexibilitate, conexiune si o apropiere intre cei doi capoeiristi. Instrutor Vitor este din Italia, face parte din grupul Meninos de Angola, fiind discipol al lui Mestre Chuluca, din Goiania, Brazil. Seminarul a oferit posibilitatea de a vedea o noua latura a Capoeirei si a trezit un interes si mai mare pentru universul vast al acesteia.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

-August-

II Batizado & Troca de Corda

Dupa un an de antrenamente, cunostinte, sudoare si zambete, familia Alemar ajunge la cel de-al doilea eveniment de schimbare a corzilor, cand incep deja sa se alature grupului noi persoane, atat copii, cat si adulti, precum si diversi capoeiristi din mai multe orase.

 

 

This slideshow requires JavaScript.


2013

-August-

I Batizado & Troca de Corda

Primul eveniment organizat de Professor Minhoca si grupul Alemar Bucuresti, fiind inceputul unei noi si frumoase familii. Eveniment in cadrul caruia au avut parte de primele lor corzi, de invitati speciali, au creat primele show-uri si momente de neuitat impreuna.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisement